Daimler & Hooper
Daimler was al sinds begin 1900 het favoriete merk van het Brits koningshuis. De bestuursvoorzitter van Daimler, Sir Bernard Docker benoemde zijn vrouw Norah Docker tot directeur van Hooper & Co, onderdeel van de Daimler groep.
Lady Docker
Sir Bernard Docker was de derde echtgenoot van Nora. Begonnen als danseres in een nachtclub in Londen, werkte zij zich op tot een van de beroemdste societyfiguren van Groot Britannië. Door te trouwen met Sir Bernard verkreeg zij de titel Lady Norah Docker. Toen zij de verantwoordelijkheid kreeg over de ontwerpafdeling van Daimler gaf zij opdracht aan Hooper om iets aan het bezadigde imago van Daimler te doen. Ze haalde de krantenkoppen dankzij een opeenvolging van 5 showmodellen, intussen bekend als de ‘Docker Daimlers’. Dit waren achtereenvolgens de Gold Car in 1951, de Blue Clover in 1952, de Silver Flash in 1953, de Stardust in 1954 en tenslotte de Golden Zebra in 1955
Het meest extravagante exemplaar
Het hoogtepunt van deze opeenvolging van sensationele Docker Daimlers was de Golden Zebra, een wellustige extravagantie op het 4,6-liter zescilinder DK400-limousinechassis. De buitenkant was afgewerkt in effen ivoorwit celluloselak en alle sierlijsten werden verguld. In het interieur is gebruik gemaakt van bladgoud, ivoor en zebrahuiden voor de bekleding. In de bagageruimte staan koffers van ongelooide huid met extraveilige Bramah-sloten. Alle cocktail- en toiletartikelen zijn gemaakt van ivoor, geslepen glas of goud. Er zit zelfs een vergulde paraplu bij.
Het einde van een tijdperk
Met de Golden Zebra kwam er ook direct een einde aan de Docker Daimlers. Kort na de introductie werd het echtpaar Docker verwijderd uit de raad van bestuur. Reden waren de kosten die gemoeid gingen met de extravagante levensstijl van Sir Bernard en Lady Docker, en die ze probeerden af te schrijven als zakelijke kosten. Pogingen van hen om de aandeelhouders ervan te overtuigen dat de uitgaven goed waren voor het imago van Daimler liepen op niets uit. Het dieptepunt werd bereikt in 1956. Vlak voordat ze het huwelijk van prins Rainier van Monaco met Grace Kelly zouden bijwonen kregen ze te horen dat ze hun auto’s moesten inleveren.